Ga naar de inhoud

Een koninklijk diner

Als werknemer in de gastvrijheidssector werkt, probeer je elke gast die je ontmoet te plezieren. Er zijn bepaalde normen die moeten worden gehandhaafd om je status als hotel te behouden. Ik geloof in het behandelen van iedereen als een VIP. Ik maak geen onderscheid in waar je vandaan komt of wat je doet voor de kost. Wanneer je komt logeren in ons hotel, ben je mijn gast en zal ik zo goed mogelijk voor je zorgen.

Het kan behoorlijk uitdagend zijn wanneer je de eer hebt om een familie te verzorgen die gewend is aan een hoger serviceniveau. Het was een koninklijke familie uit een ander land die hun entree zou maken in de koninklijke suite. Niet alleen ben je extra alert op de kleinste details met zulke VIP’s, maar we moesten ook een verrassingsdiner van 7 gangen regelen in de eetkamer van de suite zonder dat de eregast argwaan kreeg.

We hadden twee dagen voor dit evenement voorbereid. We zorgden ervoor dat alle bloemen bloeiden, de bar gevuld en gepoetst was, het serviesgoed en bestek glansde, er waren geen technische problemen in de suite, we zorgden ervoor dat elk klein detail gepolijst en perfect was. De gelegenheid was de 50e verjaardag van een bepaalde dame, wiens echtgenoot de verrassing van het diner had voorbereid met familieleden die als verrassingsbezoek de suite binnenkwamen. Er werden fantastische wijnen geserveerd naast heerlijke hapjes terwijl de skyline van Londen werden bewonderd onder een prachtige zonsondergang. Het was de perfecte setting voor een speciale gelegenheid.

Ondertussen was de eettafel gedekt met glanzend zilver en grote kandelaars. Het lastige van het dinerfeest was het serveren van de zeven gangen op de perfecte temperatuur en op tijd, terwijl de keuken (5 verdiepingen lager) het eten voor drie andere evenementen uitstuurde. We hadden altijd twee butlers in de eetkamer die onze twaalf gasten in de gaten hielden en vier andere butlers om te helpen bij de gesynchroniseerde opmaak van de borden. De chef-kok had efficiënt gebruik gemaakt van een grote trolley welke het eten warm hield die hij door liften en gangen naar een lege hotelkamer reed, zodat hij het eten warm kon houden tot aan de service. Het kon echter niet langer dan 5 minuten in deze trolley blijven, omdat de smaak en textuur van het eten beïnvloed konden worden. Een hotelkamer tegenover de suite was daarom volledig leeggehaald en ingericht als tijdelijke keuken. Het dessert werd 4 uur na hun eerste gang geserveerd en daarna genoten ze van een prachtige selectie kazen, druiven en crackers in de woonkamer terwijl ze de hele nacht dansten op hun favoriete deuntjes.

Het grootste compliment werd gegeven door de echtgenoot voor hun vertrek de volgende dag toen hij me vertelde dat het geweldig is om te weten dat traditionele gastvrijheid nog steeds leeft in dit land. Het was een geweldig weekend met enkele geweldige prestaties waar ik met plezier op zal terugkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *