Ga naar de inhoud

Premium tasting

Het is een zeldzame gebeurtenis maar zeer welkom als je dezelfde voorkeuren en afkeuren hebt, dezelfde kledingstijl, smaak in muziek en je hebt meteen een klik vanaf het moment dat je elkaar ontmoet.

Niet lang geleden had ik een gast die incheckte in het hotel waar ik meteen zo’n connectie mee voelde. De heer was blij dat hij een butler had, maar vertelde me dat hij een zeer relaxt type persoon was die tijdens zijn verblijf niet veel assistentie nodig zou hebben. Terwijl hij incheckte, zorgde ik ervoor dat zijn bagage naar de kamer werd gebracht en ging toen terug naar de receptie om de gast op te halen en hem naar zijn suite te begeleiden.

Toen ik terugkwam in de receptie, had de gast het zich helemaal comfortabel gemaakt en voerde hij vriendelijke gesprekken met onze guest service-agent over zijn persoonlijke leven. Ik hoorde hem praten over zijn voorliefde voor whisky en sloop meteen naar de bar om een van onze uitgebreide whisky-menu’s te halen om aan hem te laten zien. De heer was aangenaam verrast en we begonnen te praten over onze favoriete whisky’s en drankjes. Ons gesprek werd steeds langer dus besloot ik om bij de heer te gaan zitten zodat hij zijn nek niet zou belasten terwijl hij naar me opkeek.

Tot mijn verrassing nodigde hij me uit om zijn favoriete whisky te proeven. Op dienst drink ik nooit dus sloeg ik zijn genereuze aanbod beleefd af. Op dat moment arriveerde mijn collega voor de volgende dienst en besprak ik met hem of het oké zou zijn als ik eerder klaar was zodat ik met deze gast op een nieuw niveau kon communiceren. Mijn collega stemde vriendelijk toe en nam mijn dienst over.

De heer bood een slok Hibiki 17 aan, een bloemige Japanse whisky die zo’n 90 euro per glas kost. Daarna kreeg hij er ook zin in en wilde hij verschillende soorten proberen. We serveerden hem een prachtige Yamazaki 18 en gingen toen door naar Louis XIII, die enkele honderden euro’s per glas kost.

Na deze drankjes verplaatste de heer zich naar onze VIP-lounge waar anderen zich bij hem voegden en hij wilde dat ik bij hem bleef. Hij bestelde een fles Crystal 2004 en daarna een fles Crystal 1996. Iedereen die deze wijnen en drankjes kent, weet dat de rekening nu al oploopt tot enkele duizenden euro’s, en toch was er bij elke drank of fles die hij bestelde een klein glas beschikbaar voor de butler. Normaal drink ik nooit met mijn gasten, maar als je hoogwaardige premium dranken aangeboden krijgt zoals deze, zeg je geen nee. Na de Crystal 1996 gingen we over op Salon champagne, die ongeveer 1000 euro per fles kost, en sloten de avond af met een prachtige 18 jaar oude Riesling om alles weg te spoelen.

De uiteindelijke rekening was meer dan een paar maandsalarissen en ik heb nog nooit zulke ongelooflijk premium drankjes geproefd in mijn leven, en waarschijnlijk zal ik ook nooit meer in de gelegenheid komen. Gelukkig ken ik mijn grenzen en heb ik alleen maar kleine slokjes van de drankjes genomen zodat ik de volgende dag weer fris was om de heer te helpen met zijn kater. Hij verbleef een week bij ons en het was fantastisch om hem te hebben. Niet alleen had ik een zeer gulle gast in mijn hotel, maar ik geloof dat ik die week ook een nieuwe vriend heb gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *